Posted on oct. 16, 2013 | 0 comments

De 4 ani piata apartamentelor din Iasi trece printr-o continua schimbare. Astfel apartamente de vanzare vechi din Iasi au recuperat teren in fata apartamentelor de vanzare noi din Iasi.

apartamente de vanzare iasi

                                    Blocul Casa Noua din Iasi, zona Bucium

Cauza acestui comportament este cresterea numarului de apartamente noi disponibile, calitatea lucrarii acestora si preturile oferite de cei ce au apartamente de vanzare. Desi in anii de dupa criza nu s-au mai acordat sanse afacerilor cu apartamente noi, conditiile speciale cum ar fi creditul Prima Casa au ajutat dezvoltatorii sa nu inchida afacerile si, dimpotriva, chiar sa prospere.

Este evident ca, pentru cumparatorii de apartamente din Iasi, este o perioada foarte propice pentru achizitii. Iata mai jos o scurta analiza statistica in ceea ce priveste piata de apartamente de vanzare Iasi:
apartamentele noi din Iasi au un pret mai mic decat apartamentele vechi, raportat la suprafata si calitatea constructiei

-pretul de achizitie este foarte mic, dezvoltatorul de apartamente noi avand cea mai mica marja de profit din ultimii 5 ani: in 2008 pretul pe metru patrat util al apartamentelor de vanzare noi din Iasi era de 2000 Eur / mp.  In prezent pretul mediu este de 800-900 eur/mp !

-un apartament nou are avantajul ca necesita o investitie 0 din partea cumparatorului

Prelungirea creditului Prima Casa in lei aduce perspective optimiste pentru apartamente de vanzare Iasi, in special cele noi.
Iata un exemplu al cumparatorului de apartamente 2 camere Iasi:
Este casatorit, iar impreuna cu sotia are un venit net lunar de minim 3000 de lei. Are pana in 35 de ani si astfel se poate incadra la creditul Prima Casa in lei. Analizeaza oferta de pe piata pentru apartamente de vanzare Iasi, si va alege un apartament nou sau unul vechi. Va plati o rata pe luna intre 200-300 Eur, care practic va inlocui pretul platit pe chiria lunara.

Alegerea va fi intre apartamente de vanzare Iasi noi sau vechi, insa bancile tind sa acorde mai usor credite pe perioade lungi de timp pentru constructiile noi, deoarece reprezinta o garantie mult mai buna pentru viitor, iar riscurile de degradare sunt mult mai mici.

Creditele in Lei prin Programul Guvernamental Prima Casa, devin pe zi ce trece mai accesibile si permit mai multor oameni sa le acceseze.